2009. június 10., szerda

"Visszatérek" - mondta T1

Belémfagyott a szó. Ennek pedig 2 oka is van, és egyik sem a Fagyos Család, akiknek a tilinkója -őszintén szólva nem hiányzik :), de azért "meleg"...

Szóval OK 1: a mellékelt képen látható és érezhető, hogy amikor ma hazaértem, 14 fok volt a lakásban (kint 10). Ma felvettem a vastag kabátom, holnap pedig kesztyűben és sapkában indulok munkába. És máris az OK 2-nél járunk: munkahely. Ez az, ami van nekem március vége óta. Bárki bátran hívhat Szenzációs Recessziósnak .... - mert megérdemlem...!
:D
Szóval, amióta a munka frontján izzadok (hidegben csakis hideg verejték), pártoló tagságba mentem át Kanga Bt-ileg. Szégyen és alázat, és ezúton is elnézést kérek lelkes olvasóimtól. A lelkendezést lehet folytatni, hiszen ott a nyár mindenhol, ahol nem fejen állnak az embelek!
:-P
Amúgy ezért egyesaláleülhetsz jár, amit meg is érdemlek... Persze most már világos minden: megfejtettem a megválaszolatlan emailek titkát! :) Ti. mostanság éppen én nem tudok napközben, munkaidőben kommunikálni, az este pedig már az otthoni valóságé, lehetőleg kompúter nélkül...
8-)
Recesszióban munkát találni -- röhögtem én már ezen múlt év végén is, és gondoltam, hogy nekem rittig sikerülni fog, ja, persze rögtön kettő is. Arra ugyan nem gondoltam, hogy a nagy lazaságban (állítólag Ausztrália nagyon laid-back) először kifogom az "egyik legunalmasabb" munkát, amit 5 hét raktár után lecserélek az "egyik legkétségbeejtőbb" munkakörre.
...
A könyvtárban, az unalomban :), elég könnyű volt koncentrálni mindenre, és a legjobban akkor ment a meló, amikor az egyik kollégám este 6kor betolta a Madonna-válogatást. Hogy én mennyire nem bírom ezt a nőt... De a régi számok nagyon felpörgettek, like a virgin, hejj, úgyhogy minden rekordomat megdöntve pörgettem be az adatokat az onlány katalógusba. Mióta átigazoltam a sajtosokhoz (az Exact ugyebár hollandus cég, Mínuszfölde - na tessék, mindenhol a mínuszok!), keresem a fókuszt, mint Elmo. Kissé szerepzavaros vagyok, amikor a telefonkapkodós, szenzációs recepciósi szolgálat közepette megpróbálok ráhangolódni a beszerzésre (beszállítók "vesenyeztetése") és/vagy a számlabehajtásra ("mikó fizettek má, vazze?"). És a növényeket ma sem locsoltam meg.. :-O, viszont reményteli a helyzet vízkőtelenítő-folyadék beszerzésében (Saeco a király!), és holnapra már meleget is szereztem az irodába. Már a légkondi sem bírja ezt az ozi telet...!
És amit időközben megtanultam: 8 és fél év "bevezető együttélés" sem tud felkészíteni arra, hogy az ember teljes megelégedéssel viselje, amint az első munkanapján az előzetes megbeszéléstől eltérően a cégvezető (önhatalmúan, hiszen ő a Főnök) beülteti a reci pultba, majd 4 hét elteltével, kissé elgondolkodva közli, hogy zavarba ejtő (=confusing) lehet, amikor/ahogy felveszi a telefont és bemondja a keresztnevét. Vagy mégsem? %:-)
Nna, ez a kultúrsokk 2 év HP-zés után a világ (állítólag) legbefogadóbb országában...
...
Hátnyilván ezzel is együtt tudok élni, meg azzal is, hogy vagyok aki vagyok, Tömija Mekréj, avagy közkedveltebb nevemen a Timjoe.

3 megjegyzés:

Gyuszi írta...

De jó, hogy van új Timcsós bejegyzés !!! :-) Én már nagyon vártam és nap mint nap írtam a rajongói leveleket.

Az unalmas munkáról az jutott eszembe, hogy amikor az ember könyvtárba megy dolgozni, azért már sejtheti előre, hogy ez nem lesz az az adrenalin bombás téma. Néha - de elég ritkán - hallani olyat, hogy vérengző lexikonok támadtak a gyanútlan könyvtárosnőre. Vagy a kartonok megszállták a könyvespolcokat és vicsorognak és morognak, ha valaki a könyvekhez akar érni. :-)

Amúgy ezzel az álláskeresős mizériával kapcsolatban jutott eszembe egy nagyszerű Monty Python scatch, ami talán segíthet:
http://www.youtube.com/watch?v=XMOmB1q8W4Y

Puszillak Tikteket !!! :-)

GyusziBáttya

Gyuszi írta...

Na a Monty Python má'mint így...

http://www.youtube.com/watch?v=XMOmB1q8W4Y

Gabriella írta...

eheheh... azt hiszem ovis koromban nem szerettem nagyon a nevemet, de amióta internesönel környezetben vagyok, meleg hálával gondolok szülőimre :))
A mekréj meg igaziból McRay, vagy neked nem szoktak megörülni, hogy de jó, skót vagy??